Introducing: Onwijs Jong



Onlangs heb ik gesolliciteerd op een academische functie. Na een paar weken enthousiast wachten bleek helaas dat ik niet was uitgenodigd om op gesprek te komen. In een algemene afwijzingsmail las ik dat mijn profiel niet helemaal aansloot bij de werkzaamheden. Ik was benieuwd naar de achterliggende reden dus heb contact opgenomen met het instituut en om specifieke feedback gevraagd (aan jonge lezers: altijd doen! Dan weet je wat de volgende keer beter kan). Toen bleek dat ik was afgewezen omdat andere sollicitanten ‘meer focus en ervaring’ zouden hebben. 

Het is niet de eerste keer dat ik deze woorden hoor. Deze zin is in meerdere gedaanten en in verschillende professionele contexten naar mij toe uitgesproken. In eerste instantie was ik dan ook erg gekwetst. Maar dat gevoel maakte al vrij snel plaats voor iets anders: vuur. 

Zelfkennis

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat ik een ‘ongebruikelijk’ carrière pad heb. Ik heb mijn jonge jaren bewust ingezet om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil bereiken in dit leven. Daarvoor heb ik verschillende dingen uitgeprobeerd. Dat was nodig om tot zelfinzicht te komen. De winst van die reis is dat ik voor mijn dertigste al een behoorlijk stevige persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt. 

Om mij heen zie ik dat bedrijven jaarlijks tonnen met geld uitgeven aan trainingen en coaching voor het personeel. In eerste instantie leek dat goed nieuws voor mij, want ik heb dat zelf al gedaan. De ervaring leert helaas dat dit niet het geval is. Mijn zelfbewustzijn is zo sterk gegroeid dat ik vaak voor verwarring zorg, met name bij leidinggevenden. Een greep uit hun quotes: ‘Je weet te goed wat je wilt’, ‘Je bent zo stil, ik word er helemaal zenuwachtig van’ en ‘Je moet doen wat er van je verwacht wordt. Je moet je plek kennen’. Blijkbaar ben ik eerder een bedreiging dan een toevoeging. 

Sorry, ofzo?

Als ik naar de maatschappij zou luisteren zou ik eigenlijk mijn excuses moeten aanbieden: “Sorry dat mijn circulaire groei verwarrend voor jullie is. Het spijt me dat ik door een overdrive op mijn ambitie in een burn-out terecht ben gekomen waardoor er gaten zijn ontstaan op mijn cv. En natuurlijk mijn oprechte excuses voor mijn jeugdtrauma’s. Vreselijk dat deze overweldigende ervaringen mijn voorspelbaarheid en productiviteit als werknemer voor de Nederlandse economie hebben gehinderd.

Keuzes

Gelukkig maar dat ik mezelf ben. Als ik even een stap terugzet, zie ik juist hoeveel ik aan de maatschappij heb toe te voegen. Ik weet al lang dat ik het nooit zal winnen van de witte Viking met perfecte baard, lineaire carrière en rijke ouders die alles volgens ‘de norm’ hebben gedaan. Ik ga dat niet langer aanvechten. Sterker nog, ik omarm het. Ongemak is mijn beste vriend. Juist als ik verandering wil brengen is het een plus dat ik anders ben. 

Daarom heb ik een nieuwe slogan: Onwijs Jong. Provocatief, fris en vernieuwend. Als freelancer zet ik mij in voor mensen en organisaties die daadwerkelijk willen veranderen. Young professionals, vrouwen, queers, mensen met een migratieachtergrond, zzp’ers, creatievelingen en organisaties met lef: wees welkom! 

Met frisse groet,

Joey Velberg | Onwijs Jong

Categorie: