KUNST

Poëzie

Van kinds af aan ben ik creatief met taal en ritme. Ik was veel bezig met het schrijven van verhalen en het maken van rijmpjes. Naarmate ik volwassener werd, werden mijn gedichten dat ook. Poezie werd voor mij de taal van het niet begrepen worden. Het was een universum zonder regels met versen die ik geheel zelf kon inrichten. Als tiener schreef ik de wereld letterlijk van me af. Zo werden heftige emoties op papier getransformeerd tot de mooiste woorden. Later, toen ik wat meer mijn draai begon te vinden, bracht ik humor en lucht in mijn taal. Dankzij poëzie heb ik mijzelf letterlijk verwezenlijkt. 

“Weg met de Woorden is het debuut van Joey (hij/hem). Deze bundel is tevens zijn in poëzie geschreven autobiografie. Dit zijn de gedichten van de jongen die er nooit bij hoorde. De jongen die als queer persoon van kleur zijn weg moest zien te vinden in een witte heteronormatieve wereld. En wie dat ook is gelukt. Met dank aan poëzie. Joey’s werk is rauw, intens, gevat, holistisch, lang, analytisch, scherp, grappig, kort, uit het verleden, gericht op de toekomst en helemaal van nu.”

LEZEN

Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoekje aan je favoriete boekhandel of bestel ‘Weg met de Woorden’ online via onderstaande knop!